Ευρωπαϊκή διάκριση για την «Αργυρώ» του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΕΚ Άργους

Η ταινία του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΕΚ Άργους «ΑΡΓΥΡΩ» βραβεύτηκε με τη διάκριση «Ειδική μνεία-Special Μention Αward» στην 20η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, Κατηγορία Γ’ (17-20 ετών), χαρίζοντας μια ακόμα διάκριση στο σχολείο από το Άργος.

Η ταινία πραγματεύεται την απίστευτη ιστορία της Αργυρώς που αν και χτυπημένη από τη λέπρα, μοίραζε σε όλη της ζωή αγάπη. 

Η ιστορία αυτής της υπέροχης γυναίκας έγινε γνωστή στα παιδιά από ομιλία του π. Ευάγγελου Παπανικολάου που βρήκαν στο διαδίκτυο.

Χρησιμοποιήθηκαν σκηνές από τις ταινίες: «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», του Γιάννη Σμαραγδή «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ» και του Παντελή Βούλγαρη «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ».

Χρησιμοποιήθηκε μουσική: 

  • του Μίνωα Μάτσα από την ταινία ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ του Γιάννη Σμαραγδή και από ΤΟ ΝΗΣΙ 
  • του Βασίλη Σκουλά ‘’ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ’’ 

Συντελεστές: Ηλιάνα Ράπτη, Κατσικάρη Κωνσταντίνα, Κούβαλης Βασίλης, Συγίζη Γιούλα, Σελλής Ιωάννης, Ρηγόπουλος Γιώργος, Πάλλης Νίκος, Ντεβές Γιώργος, Νικολάου Θεόδωρος, Μούφαλη Γκεράλντο, Σκούμπη Μαρία, Τσιόδρα Άννα, Δρίτσα Γεωργία (μαθητές), Προδρομίδου Κατερίνα, Τσίγκας Ηλίας, Δέδες Κώστας και Πιστεύος Νίκος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.